Faktisk.no sin sjekk av Carl I. Hagen - også feil?

Vi fikk et tips om at også faktisk.no sin sjekk av Carl I. Hagens påstand om at eldre i Oslo har klaget på hjemmehjelpere som bruker hijab kan være unøyaktig eller direkte feil. Tidligere har vi vist at mange av de andre konklusjonene til faktisk.no i beste fall er upresise (link).

Dette skriver faktisk.no:
En del eldre i Oslo har klaget på at hjemmehjelpere bruker hijab.

Påstand: «Det har vært en del eldre i Oslo som har reagert på at det har kommet hjemmehjelpere som har politiske eller religiøse symboler, som regel har det vært klager på hijab.» - CARL I. HAGEN, FRP

Faktisk.no har sjekket saken.

Konklusjon: Faktisk delvis feil. [...] "Vi mener Hagen mangler dokumentasjon for påstanden."
Faktisk.no finner ingen kilder, annet enn "de 10 som skal ha ringt Hagen personlig," som tilsier at eldre brukere har klaget på hjemmehjelp som bruker hijab.
Et raskt søk på google finner flere kilder; vi bruker de to første
En arbeidsgruppe ved Arbeidtilsynet gjennomførte tilsynsbesøk og intervjuer, og fant at flere brukere ikke likte å bli pleiet av bl.a. personer iført hijab.


"— De eldre gir beskjed om at de ikke ønsker den utlendingen med hijab eller mørk hud på rommet sitt, forteller prosjektleder Tahereh Talebi i Arbeidstilsynet.Arbeidstilsynet har gjennomført 50 tilsynsbesøk i bedrifter med en stor andel innvandrere, og har snakket med 140 arbeidstagere fra ikke-vestlige land."

Oslo kommune refses for å ha bedt jobbsøker ikke bruke hijab, som etter deres egne ord er gjort for å etterkomme brukernes ønske.


"– Vi forsøker å strekke oss så langt vi kan for å møte brukernes ønsker, men her har vi strukket oss for langt, sier direktør Marie Anbjørg Joten i Bydel Ullern til kanalen."

Er det riktig av Faktisk.no å påstå at man ikke finner andre kilder enn Hagen selv, som underlag for å påstå at flere eldre ikke ønsker hjemmehjelper som bruker hijab? Eller føyer dette seg inn i rekken av pinlige tabber i starten av faktasjekkeren www.faktisk.no ?

(Les også: Sylvi Listhaug- bedre enn sitt rykte?)

Kommentarer

Populære innlegg